Strona korzysta z plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie  
architekt Maciej Olczak | nowoczesna rezydencja pod Warszawą
 tel. 692-435-031  | poczta@olczak.info
zobacz nasze      
najnowsze            projekty na  >>>


 

















odwiedź nasz profil na Instagramie żeby zobaczyć nad czym aktualnie pracujemy i jak to robimy, kliknij poniżej >>>





Projekt rezydencji z płaskim dachem
Przygotowaliśmy projekt nowoczesnej rezydencji pod Warszawą. Tym razem nieco lżejsza forma, prostsze rozwiązania elewacji. Jasna kolorysytka,
 modernistyczne nawiązania, reprezentacyjne i luksusowe rozwiązania.

Załączamy zdjęcia z realizacji poszczególnych etapów projektowanej willi. Stan surowy, montaż okien, instalacji, docieplenie, zapraszamy do zapoznania się z fotografiami poniżej.

Fotografia zrealizowanej nwowczesnej rezydencji, po prawej pozostała jeszcze do zamontowania okładzina elewacyjna z płyt włókno-cementowych, po lewej całość kompozycji zamyka piękne rozłożyste drzewo.


Zdjęcie zrealizowanej nowoczesnej rezydnecji z płaskim dachem, którą projektowaliśmy. Elewacja od strony ogrodu, duże okna proste formy.


Widok projektowanej rezydencji od strony ogrodu. Duże przeszklenia ścian parteru i piętra.

Zdjęcie zrealizowanego budynku od strony ogrodu, horyzontlane podziały wydobywają proste formy, wielkie połacie przeszkleń nieregurlanie przeplatają się z fragmentami elewacji, która będzie wykończona wielkoformatowymi płytami z włókno-cementu.

Zdjęcie z budowy nowoczesnej dużej rezydencji pod Warszawą, trwaja prace elewacyjne, budynek jest ocieplany styropianem grafitowym


Zdjęcie z realizacji stanu deweloperskiego dużej nowoczesnej willi pod Warszawą. Zamontowano ślusarkę okienną aluminiową.

Zdjęcie zrealizowanej nowoczesnej willi - an pierwszym planie nowoczesny całkowicie przeszklony wykusz w salonie z oknami rozsuwanymi. Na piętrze duże okna balkonowe w sypialniach schowane w lekkim podcieniu pod śnieżno białym masywnym nowoczesnym zwieńczeniem.

Widok reprezentacyjnej nowoczesnej willi - na parterze podcień osłonięty daszkiem.


Zdjęcie zrealizowanej elewacji frontowej nowoczesnego domu z płaskim dachem w Henrykowie pod Warszawą. Pozostały już tylko do zamontowania płyty włókno-cementowe elewacyjne.

Widok rezydencji od strony ogrodu - wysunięte białe obramowania osłaniają wielkie okna balkonowe na parterze i piętrze.

Widok z okna narożnego na piętrze w projektowanej rezydencji

Widok projektowanego domu z ogrodu. Na parterze zaprojektowano zadaszenie w formie mocnego horyzontalnego elementu przecinającego prostą bryłę domu. W podcieniu pod dachem zlokalizowano cofniętą kuchnię z jadalnią z przeszklonym wykuszem. Na piętrze w białym tynkowanym obramowaniu znajdą się cofnięte drewniane płaszczyzny elewacji przeplatające się z balkonowymi oknami i przeszkleniami typu fix.

Prosty minimalistyczny dom stanowi tło dla pięknego rozłożystego drzewa. Dzięki wielkim płaszczyznom okien w salonie, jadalni i sypialniach ogród wdziera się do pomieszczeń i wnętrza integrują się z otaczającą zielenią.


Zdjęcie wybudowanej rezydencji nowoczesnej podczas prac wykończeniowych.

Zdjęcie zrealizowanej nowoczesnej willi, na piętrze deski elewacyjne w brązowym kolorze dopełniają prostą bryłę domu nutką nienachalnej elegancji.


Zdjęcie z budowy nwowczesnej rezydencji - salon z przeszkleniem w formie ogrodu zimowego.

Zdjęcie prezentujące postęp prac, stan surowy otwarty, stan surowy zamknięty i wizualizacja planowanej wersji ostatecznej.

Realizowana fasada nowoczesnej willi, połączenie brązowej szalówki, białego tynku i płyt z włókno-cementu.


Elewacja ogrodowa, duże okna aluminiowe przesuwne oraz fix bez podziałów.


Zdjęcie z budowy domu - betonowe schody wspornikowe


Fotografia realizowanego domu na podstawie naszego projektu - widok od strony wjazdu do domu.


Postęp prac na budowie, prace przy stanie surowym, po zamontowaniu ślusarki okiennej i wizualizacja wersji ostatecznej.


W


Zdjęcie z wnętrza nowoczesnej rezydencji, schody betonowe wspornikowe, stropy wylewane, kanały wentylacyjne,


W


Wizualizacja wersji ostatecznej od ogrodu: białe horyzontalne płaszczyzny tynku połączone z dużymi płaszczyznami stolarki aluminiowej.


W


Zdjęcie z wnętrza projektowanego budynku podczas prac budowlanych - duże przeszklenia z niesymetrycznym podziałem skrzydła

Realizacja kontra wizualizacja

Zdjęcie z pomieszczenia technicznego, kanały do wentylacji mechanicznej z rekuperacją i pompą ciepła powietrze / powietrze, zrzut bielizny do pralni, przewody elektryczne

Widok projektowanego domu od strony ogrodu. Po lewej taras w podcieniu z zadaszeniem przed jadalnią. W jadalni zaprojektowany został narożny przeszklony nowoczesny wykusz z parapetem stanowiącym siedzisko w jadalni.
 


Zdjęcie z realizacji stanu surowego - otwór na okno narożne.

Zdjęcia dokumentujące postęp prac budowlanych

Zdjęcie z budowy, złota polska jesień w odbiciu w zamontowanej właśnie aluminowej ślusarce okiennej

Widok projektwanej rozłożystej rezydencji od frontu wraz z ogordzeniem posesji.

Zdjęcie z budowy - wschody wspornikowe żelbetowe

Zdjęcie z wykonywania stopni betonowych wspornikowych bez podparcia

Widok projektowanego domu od strony garażu z osłoniętym wjazdem.

Zdjęcia z budowy, strop żelbetowy - płyta monolityczna, podciągi, słupy

Wizualizacja wersji ostatecznej od strony szczytowej. Na parterze w podcieniu kuchnia oraz jadalnia z zadaszonym tarasem.

Widok projektowanej luksusowej willi nawiązującej do budynków modernistycznych od strony ogrodu.


Widok projektowanego domu od ogordu - wysokie okna w systemie stolarki aluminiowej z wbudowanymi kasetami rolet.

Wizualizacja wersji ostatecznej. Od południa masywny biały tynkowany słup, elewacje drewniane z dużą ilością przeszkleń cofnięte w stosunku do tynkowanych białych płaszczyzn.

Elewacja od strony ulicy. Proste tynkowane bryły, wąskie okna od północy.

Widok domu od ogrodu. W podcieniu na parterze jadalnia, salon, pokój  TV oraz gabinet. Na końcu pełna ściana garażu.

Widok rezydencji od strony szczytowej, po lewej stronie kuchnia, po prawej jadalnia z wykuszem i parapetem do siedzenia.

Elewacja ogrodowa, lekka nowoczesna forma, jasne kolory i duże tarasy.

Projekt rezydencji. Elewacja szczytowa: zadaszony taras, betonowe donice i słupy. Drewniana fasada w podcieniu.

Widok projektowanej jasnej nowoczesnej willi od strony drogi dojazdowej.

Widok domu od strony ulicy, od północy pełne ściany z mała ilością okien, ukryty wjazd do garażu.

Opracowaliśmy projekt domu z płaskim dachem o powierzchni  ponad 300 m2. Budynek ma formę wydłużonego prostokąta z mocno przeszkloną elewacją południową. Na elewacjach zastosowano połączenie płaszczyzn tynkowanych w kolorze białym, fragmentów wykończonych jasną okładziną drewnianą oraz dużych okien balkonowych typu fix.

Widok projektowanej rezydencji od strony południowej. Po stronie lewej przeszklony salon i family. W części centralnej okno wysokie na kondygnację podświetlającą gabinet zlokalizowany na parterze i piętrze. Po prawej stronie niższy garaż, na piętrze sypialnie dziecinne z oknami balkonowymi.

Elewacja frontowa projektowanego domu. Od strony północnej została zaprojektowana z małą ilością przeszkleń ze względu na planowaną energooszczędność domu. Również ze względu na północną ekspozycję zminimalizowaliśmy ilość drewna na elewacji i zaprojektowaliśmy nowoczesne przecinające się płaszczyzny tynkowane w kolorze białym, szarym i grafitowym. 


Elewacja frontowa projektowanej rezydencji w tej wersji w tynkowane białe płaszczyzny wcinają się fragmenty drewniane wykończone deskami elewacyjnymi. Ze względu na północną ekspozycję tej części domu usytuowaliśmy tu pomieszczenia niewymagające dobrego doświetlenia (łazienki, spiżarnię, pomieszczenie techniczne) i zaprojektowaliśmy wąskie okna.

Widok wnętrza dwupiętrowego gabinetu z oknem wysokim na 2 kondygnacje  oraz ażurowymi schodami drabiniastymi prowadzącymi do wypoczynkowej części gabinetu zlokalizowanego na piętrze.

Widok projektowanego domu od strony północno- wschodniej z widocznym wjazdem do garażu usytuowanym w niższej części budynku wykończonej płytkami betonowymi.

Wizualizacja projektowanego budynku od strony północno- zachodniej. Po prawej stronie widoczne horyzontalne okno narożne, w kuchni na piętrze wąskie okna balkonowe.
 

Wizualizacja wnętrza gabinetu który został podzielony na część po pracy znajdująca się na parterze oraz część wypoczynkową na piętrze. Obie części połączone przestrzenią otwartą przez 2 kondygnacje a w niej okno wysokości 6 m.  
  

Widok jednej z propozycji frontu domu. W tym wariancie przewidziano wąskie okna, wąskie drewniane płaszczyzny wcinające się z  ściany tynkowane

odwiedź nasz profil na Instagramie żeby zobaczyć nad czym aktualnie pracujemy i jak to robimy, kliknij poniżej >>>



www.instagram.com/architekt.maciej.olczak/

 






Strona korzysta z plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie
 
tel.:
502 182 114 / tel.: 692 435 031 / poczta@olczak.info

statystyka     

Copyright © 2009  www.olczak.info